Marsk Tower

Hero Image

Navn

Marsk Tower

Kunde

BIG - Bjarke Ingels Group

Byggeperiode

2020-2021

Vi har opført selve konstruktionen og AFRY har leveret den konstruktionstekniske rådgivning, herunder de statiske beregninger af både ståltårn og betonfundament, samt brandrådgivning og dokumentation til myndighederne.

Det er vigtigt, at attraktioner som Marsktårnet er tilgængelige for alle, og derfor har Vi sammen med Afry, gjort tårnet handikapvenligt og indtænkt en personlift, som kan tilgås via en rampe op til tårnets kerne.

Ude i det sønderjyske marskland står et ståltårn, der strækker sig 25 meter over jorden og 36 meter over havets overflade. Med en 360 graders udsigt over naturen i den umiddelbart flade marsk og Nationalpark Vadehavet er marsktårnet både en smuk skulptur og et imponerende udsigtstårn.

Marsktårnet er designet som et dobbelt helix og minder derfor om en DNA-streng. Dette kommer til udtryk i de to trapper, der snor sig om hinanden, hvormed de hver danner én vej op og én vej ned. Trinnene bliver bredere, når de nærmer sig toppen af tårnet, og giver plads til, at man kan stoppe op og nyde udsigten..

Tårnet er bygget i cortenstål, der ruster hurtigt, når det udsættes for vind og vejr. Med den flotte røde farve integrerer tårnet sig med den unikke natur, som kan opleves i marsken, mens rustlaget nedsætter gennemtæringen af stålet og danner et naturligt lag af beskyttelse.

Relaterede projekter